Contact

Elke maandag en iedere 1e en 3e woensdagmiddag van de maand is er spreekuur in het Foort in Scherpenzeel.

0342-422 899

haak@dietistenpraktijkbarneveld.nl

boon@dietistenpraktijkbarneveld.nl

www.dietistenpraktijkbarneveld.nl

Wat we doen

De diëtist is een specialist op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Ook is de diëtist een coach die u kan helpen bij het omgaan met (sport) voeding en het volgen van een dieet. Bij ziekte waarbij aangepaste voeding ( bijv. drink- of sondevoeding) nodig is, kan de diëtist u deskundig begeleiden en adviseren. We kennen de dagelijkse realiteit en weten hoe moeilijk het soms is om op een goede manier met voeding of dieet om te gaan. We helpen u om uw dieet of voeding goed in te passen in uw dagelijks leven. De nieuwe voedingsgewoonten moeten een manier van leven worden  waar u zich plezierig bij voelt.

Bij de eerste afspraak gaan we samen met u na wat de vraag of het probleem is. Hierbij wordt eventueel ook de informatie van uw huisarts betrokken. Daarna worden zaken zoals eetgedrag, de inkoop en de tijd voor koken, de organisatie rondom het eten, de valkuilen en de balans tussen eten en bewegen bekeken. Als dit op een rijtje staat bespreken we samen de beste behandelmethode en krijgt u een persoonlijk advies mee waarbij rekening gehouden wordt met de eigen wensen. Zo’n eerste afspraak duurt ongeveer een uur. Tijdens de vervolg afspraken wordt gekeken hoe u omgaat met uw voeding en dieet en bespreken we de problemen die zich voordoen.

U kunt bij ons terecht voor verschillende dieet adviezen. Te denken valt aan advies bij diabetes mellitus II, longziekten, hart- en vaatziekten, overgewicht (kinderen en volwassenen), prikkelbare darm (fodmap arm dieet), ondergewicht en allergieën.

U kunt door uw huisarts of uw specialist verwezen worden maar u kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken. Is het fysiek niet mogelijk naar de praktijk te komen dan is een huisbezoek ook mogelijk.