Contact

033 – 277 23 24

klantmanagers@scherpenzeel.nl

www.scherpenzeel.nl  of
www.cjg.scherpenzeel.nl 

Wat we doen

De gemeente Scherpenzeel vindt het belangrijk dat alle inwoners meedoen in onze  maatschappij. Soms is hierbij wat hulp nodig van vrienden, familie of buren. Als dit niet lukt, dan kan de gemeente hulp en ondersteuning bieden. Uw vragen over gemeentelijke ondersteuning kunt u stellen aan de klantmanagers van de Gemeentewinkel. Als het om jeugdhulp gaat, kunt u ook terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Het Foort (eerste verdieping).

De gemeente heeft klantmanagers werk en inkomen, Wmo (maatschappelijke ondersteuning) en Jeugdhulp in dienst. De klantmanagers Jeugdhulp hebben een registratie als jeugdhulpprofessional. Na uw melding gaan de klantmanagers van de gemeente met u in gesprek, bij voorkeur bij u thuis. Zij zoeken samen met u naar een passende oplossing. Hierbij wordt als eerste gekeken wat uw eigen mogelijkheden zijn, wat kunt u zelf doen en of u mensen heeft in de omgeving die iets voor u kunnen betekenen.

Als de gemeente de oplossing financiert, dan krijgt u daarover een beschikking toegestuurd (een besluit namens het college). Als u het niet eens bent met het besluit, dan kunt u daartegen schriftelijk bezwaar maken.

U kunt altijd iemand vragen om naast u bij het gesprek aanwezig te zijn. Dat kan een familielid zijn, een medewerker van MEE of iemand anders die u vertrouwt.